לביבות תפוחי אדמה – הטיפים של השף| Attilio - בית ספר לבישול אטיליו
top of page

לביבות תפוחי אדמה – הטיפים של השף

עודכן: 19 בדצמ׳ 2022

לביבת תפוחי אדמה היא אחת מהסממנים המובהקים והטעימים של חג החנוכה.

ריכזנו עבורכם את הטיפים המנצחים של שף מיכאל כץ ללביבה המושלמת.




אל תתפתו לתוספות


כדי להשיג מרקם קריספי וצבע זהוב משגע, ותרו על הקמח, הקורנפלור והביצה. לביבה קלאסית – או בשמה הגרמני "רושטי" – מכילה רק תפוח אדמה מגורר (רצוי כמה שיותר דק), מעט מלח, פלפל שחור (או לבן) וזהו! השמן אחראי לקריספיות, וכל תוספת אחרת רק תעבה את הלביבה ותיצור מרקם דחוס וכבד יותר.


היפטרו מכל הנוזלים


ככל שיש פחות מים בתפוח האדמה, כך תהליך הטיגון מתקצר ומאפשר לתאים להתפרק בקלות ולשחרר את העמילן, וכך מושגת פריכות מירבית. אם תרצו להשקיע, סחטו את תפוחי האדמה המגוררים ושמרו את הנוזלים בקערה נפרדת. לאחר זמן מה העמילן שוקע, ואז יש להיפטר מהמים בעדינות ולהחזיר את העמילן ששקע בתחתית לקערה עם תפוחי האדמה הסחוטים. כך ישאר העמילן, אך הנוזלים לא יפריעו לתהליך הטיגון.

סבלנות


נכון שקשה מאוד להתאפק כשריח טיגון מגרה נישא באוויר, אבל כדי להשיג לביבה כהלכתה עם קראסט משגע וצבע זהוב יש לטגן אותה בסבלנות רבה על אש נמוכה, ולא לנסות להגביר את הלהבה או לקצר תהליכים. כדי למנוע מצב בו המעטפת שרופה אך פנים הלביבה עדיין נא, יש לתת ללביבה להשחים באיטיות על אש נמוכה, ורצוי על מחבת טפלון או מחבת ברזל יצוקה – לטיגון אחיד ומינימום הידבקויות.

אל תעזבו את המחבת


טיגון סבלני על אש נמוכה לא מספיק. כדי להשיג לביבה פריכה וזהובה עם מרקם פנימי רך ומבושל עד הסוף, יש להפוך את הלביבה כמה שיותר פעמים במהלך הטיגון. כך יתקבל קראסט זהוב ואחיד לכל קוטר הלביבה, וכך גם ניתן להבטיח שהיא לא תישרף אך בה בעת תתבשל היטב מבפנים. מוכנים להתאמן? הנה מתכון נהדר להתחיל איתו.


מתכון: לביבות תפוחי אדמה קריספיות וזהובות


מצרכים (ל-4 לביבות):

  • כ-600 גרם תפוחי אדמה מקולפים

  • קורט מלח

  • קורט פלפל

  • שמן זית לטיגון


אופן ההכנה:

  • מתחילים בחיתוך תפוחי האדמה – יש ליצור "שערות" דקיקות של תפוח אדמה. ככל שהן דקיקות וארוכות יותר, כך העבודה קלה יותר. מומלץ להשתמש במנדולינה טובה או בקולפן מיוחד שיוצר שערות דקיקות, או לסירוגין לגרר את תפוחי האדמה בפומפייה דקה




  • סוחטים את תפוחי האדמה בעזרת מגבת נקייה, ולאחר מכן מתבלים במלח ופלפל. מערבבים את תפוחי האדמה המסוננים היטב לפיזור אחיד של התבלינים

  • יוצרים כדור בגודל של כדור טניס. מחממים מחבת על להבה נמוכה עם שמן בגובה כחצי סנטימטר. כשהשמן חם מניחים את הלביבה במחבת. בשלב זה תפוחי האדמה המגוררים יתחילו להתרכך לאט לאט ויאבדו מהאלסטיות שלהם




  • מועכים את הכדור בעזרת מרית לצורת לביבה. אין צורך להפעיל הרבה לחץ. מדי פעם מזיזים את הלביבה על המחבת כדי לקבל השחמה אחידה




  • כשהלביבה משחימה מעט וניתן להפוך אותה, הופכים ושוב ומועכים בעדינות בעזרת המרית. ממשיכים בהפיכת הלביבה ובמעיכה כל כמה דקות, עד שמתקבל צבע זהוב יפהיפה וצורה יפה. מגישים מייד


463 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page