top of page

קונדיטוריה לבנטינית

שני | 3 מפגשים

מתחיל בתאריך: 5 בינו׳ 2026
1,590 שקלים חדשים
בית ספר לבישול אטיליו

מקומות פנויים


תיאור השירות

קורס קינוחים לבנטיניים – מסע מתוק אל טעמי הלבנט קינוחים לבנטיניים הם מתוקים שמקורם באזור הלבנט — אזור גאוגרפי ותרבותי הכולל את ישראל, לבנון, סוריה, ירדן, חלקים מטורקיה ויוון. זהו אזור שפעל לאורך ההיסטוריה כנקודת מפגש בין תרבויות, סוחרים ומטבחים, ולכן הקונדיטוריה המקומית מאופיינת בשילוב מרתק של מסורות, טעמים וחומרי גלם מהמזרח והמערב. הקינוחים הלבנטיניים נשענים על חומרי גלם בסיסיים שהיו זמינים לאורך מאות שנים כגון : סולת, קדאיף, בצק פילו, אגוזים, סירופים מתובלים ועוד. בקינוחים אלו יש דגש על איזון בין מתיקות, ארומטיות ומרקמים הטכניקות המסורתיות מהוות בסיס' אך כיום ניתן לראות פרשנויות מודרניות שמשלבות חומרי גלם עכשוויים ושיטות מעולם הקונדיטוריה האירופאית. הקינוחים הלבנטיניים הם הרבה יותר ממתוקים: הם מספרים את סיפורו של אזור עשיר בתרבות ובחומרי גלם ייחודיים, והופכים כל ביס לחוויה מלאה בניחוחות של מסורת, נוסטלגיה ויצירתיות/ מזמינים אתכם להצטרף לקורס חווייתי בן 3 מפגשים המוקדש לקלאסיקות ולקינוחים אייקונים של הקונדיטוריה הלבנטינית. דרך שילוב מסורת עתיקה לטכניקות מודרניות נלמד איך לעבוד עם חומרי הגלם שמגדירים את המטבח של האזור — סולת, גבינות רכות, פילו, דבש, תמרים, פיסטוק, מי ורדים ועוד. הקורס כולל שני מפגשי הדגמה מקצועיים בהם נכיר ונטעם מגוון קינוחים מרחבי הלבנט, ומפגש שלישי מעשי שבו כל משתתף יוצר קינוחים במו ידיו . מה נכין במפגשי ההדגמה? במהלך שני המפגשים הראשונים יודגמו ויטעמו המשתתפים קשת רחבה של קינוחים לבנטיניים מסורתיים ומודרניים: חלוואת אל ג’יבן כנאפה קטאייף במילוי גבינה או אגוזים בקלאווה / סוכריות פילו ממולאות פורטוקלופיטה – עוגת תפוזים ופריכות פילו לילות ביירות – שכבות פודינג סולת וקרם קר בסבוסה עשירה בסולת וקוקוס קטמר במילוי גבינות ופיסטוק (הקינוחים עשויים להשתנות מעט בהתאם לשיקול דעת השף.) שיעור מעשי ויצירה אישית במפגש זה כל משתתף יבחר קינוחים מתוך רשימת קינוחים, ויכין אותם בעצמו בליווי אישי של השף: עבודה נכונה עם בצקי פילו וקדאיף טיגון, אפייה והרכבה של קינוחים מסורתיים איזון טעמים, עבודה עם סירופים מתובלים טכניקות מקצועיות שניתן ליישם בבית ובמטבח מקצועי תצאו עם תוצרים מרהיבים, ביטחון בעבודה עם חומרי הגלם הייחודיים של הלבנט ויכולת לשחזר את הקינוחים באופן עצמאי. למי הקורס מתאים? הקורס מתאים לחובבי אפייה שרוצים לשדרג את היכולות שלהם ולרכוש בסיס מקצועי, כמו גם למי שעובד בתחום ורוצה להעמיק את הידע. בסיום הקורס תדעו לא רק להכין קינוחים מרשימים ומקצועיים – אלא גם להבין את התהליכים שמאחוריהם, לעבוד בצורה מדויקת ולשחזר תוצאה מושלמת בכל פעם.


מפגשים קרובים


פרטי איש הקשר

  • בית ספר לבישול אטיליו

    אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel

    03-6887337

    office@attilio.co.il


bottom of page