שרקוטרי עם אלן טלמור
חמישי, שני| 5 מפגשים
מקומות פנויים
תיאור השירות
שימו לב - המפגש כולל שלושה שיעורי הדגמה בימי חמישי ומפגש מעשי אחד ביום שני בואו לפתוח דלת לעולם המדהים של השרקוטרי. מה נלמד? הסבר על עולם השרקוטרי בכללותו, היסטוריה של התפתחות המוצרים • מלחים • שיטות כבישה • בשרים, שומנים, חלקי פנים • חיידקים ועובשים • סוגי מעיים למילוי • מכשור • תבלינים – ביינדרים – תוספים – נוזלים • סוגי נקניקיות והדגמה • בישול ושימור בשומן • אמולסיות וטקסטורות • שימור בג'לטין (aspic) • pate/ terine /rillette • פסטרמות ונקניקים מבושלים/מעושנים על המרצה : אלן, שנולד בפריז וגדל בצרפת ובבלגיה להורים פודיז (עוד לפני שהמושג הומצא), מימש את אהבתו לבישול מקצועי כשחזר לאירופה לאחר שירותו הצבאי. בבריסל למד לימודי קולינריה ומשם המשיך לצרפת ללימודים משולבים בעבודה בקורדון-בלו בפריז. בשובו ארצה עבד אלן כשף במספר מסעדות במשך 13 שנים ובמקביל לא הפסיק מעולם לחקור את עולם השרקוטרי (Charcuterie) והשיטות השונות לשימור ועיבוד בשר. לפני למעלה מ- 20 שנים, החליט אלן לשחזר זיכרונות ילדות, לעזוב את עולם המסעדנות ולהכיר לקהל האכלנים בישראל את נפלאות השרקוטרי בכלל ונקניקיות טריות בפרט. כיום אלן מתמחה בייצור נקניקיות, ייעוץ למסעדות ואנשי תעשיית המזון והעברת סדנאות שרקוטרי. שימו לב - המפגש כולל שלושה שיעורי הדגמה בימי חמישי ומפגש מעשי אחד ביום שני
מפגשים קרובים
פרטי איש הקשר
בית ספר לבישול אטיליו
אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel
03-6887337
office@attilio.co.il