מבוא לבישול תאילנדי - שף תומאס זוהר | בית ספר לבישול
top of page

מבוא לבישול תאילנדי - שף תומאס זוהר

שני | 5 מפגשים

  • מתחיל בתאריך: 20 במאי
  • 2,950 Israeli new shekels
  • בית ספר לבישול אטיליו

מקומות פנויים


תיאור השירות

בתאילנד הכל קורה סביב השולחן. חולקים אוכל כמו משפחה, כי טעמים כאלו הכי כיף לחוות במשותף, עם אנשים שאוהבים. החוויה, הטעמים, הריחות וחומרי הגלם זה תאילנד, ותאילנד זה אנחנו. אחרי תקופה ארוכה במזרח הרחוק השף תומאס זוהר התאהב בניחוחות והטעמים הסיאמים והחליט להתמחות במטבח זה עם מעל ל-10 שנות ניסיון במטבחים הטובים בארץ השף תומאס מביא לכם אישית את חווית הלימוד הכי אותנטית ומקצועית שיש. בקורס נלמד את בסיס המטבח התאילנדי ומקורותיו, מי הם התאילנדים ומאילו מטבחים שכנים הם מושפעים. נחקור יחד את ארבעת האזורים הגיאוגרפיים השונים בתאילנד - כל איזור והמטבח הייחודי שלו, נלמד על הציוד הייחודי, חומרי הגלם המיוחדים ונלמד את טכניקות הבישול הנפוצות. במהלך המפגשים נתמודד יחד עם אתגר איזון הטעמים המובילים כדי לדעת לבשל בצורה המקורית. פירוט המפגשים : המפגש הראשון - הכרות ומבוא במפגש זה נלמד על שורשיו של המטבח התאילנדי : מבנה, הציוד הסיסי, חומרי הגלם המיוחדים, נכיר את ארבעת המטבחים השונים בתאילנד ונלמד איך התאילנדים אוהבים לאכול. במהלך המפגש נטעם את שלוש המנות המוכרות ביותר : סלט פאפיה, מרק טום יאם ופאד תאי. המפגש השני - הדגמה : סלט, אידוי וטיגון נצלול לעומק שלוש הטכניקות האלו, נבין מתי נהוג לאכול אותן, באילו כלים תאילנדים נהוג להכין ולאכול אותן, ובאילו כלים מערביים ניתן להשתמש אם אין לנו את הכלים האותנטיים. במפגש זה נלמד ונטעם : סלט פומלה, סלט נאם טוק, דג מאודה בצ׳ילי וליים, כנפים בטמפורה וצ׳ילי מתוק. המפגש השלישי - מעשי על בסיס מפגש קודם המפגש יעסוק ביישום של המפגש השני. לכל תלמיד, עמדת עבודה אישית וחומרי גלם להכנת המנות שהודגמו במפגש השני. כל תלמיד יכול, בהתייעצות עם השף, לשנות ולהתאים את המנות כפי שהוא אוהב, ובתנאי, שבמהלך המפגש תיושמנה הטכניקות שנלמדו. המפגש הרביעי - הדגמה : בישול, ווק , קינוחים במפגש זה נלמד כיצד התאילנדים מבשלים בסירים, כיצד מכינים קארי אותנטי, איך מכינים מנות ווק גם אם אין לנו ווק בבית, ונלמד להכין את הקינוחים התאילנדים האהובים. במהלך המפגש נלמד ונטעם : מרק טום קא גאי (מרק קוקוס תאילנדי), גאנג קי וואן (קארי ירוק), פאד קפאו בקר, מנגו סטיקי רייס וטפיוקה פירות טרופיים. המפגש החמישי - מעשי על בסיס מפגש קודם המפגש יעסוק ביישום של המפגש הרביעי. לכל תלמיד, עמדת עבודה אישית וחומרי גלם להכנת המנות שהודגמו במפגש השני. כל תלמיד יכול, בהתייעצות עם השף, לשנות ולהתאים את המנות כפי שהוא אוהב, ובתנאי, שבמהלך המפגש תיושמנה הטכניקות שנלמדו. ​


מפגשים קרובים


פרטי איש הקשר

  • בית ספר לבישול אטיליו

    אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel

    03-6887337

    office@attilio.co.il


bottom of page