מבוא לאיטליה | בית ספר לבישול
top of page

מבוא לאיטליה

ראשון | 4 מפגשים

  • מתחיל בתאריך: 8 בדצמ׳
  • 2,190 Israeli new shekels
  • בית ספר לבישול אטיליו

מקומות פנויים


תיאור השירות

מבוא לאיטליה מבוא לאיטליה זו הסדנה הקלאסית לחובבי האוכל האיטלקי הקלאסי – פסטה, ריזוטו, ניוקי ועוד... בקורס נלמד את יסודות המנות הקלאסיות בצורות שונות ובשילוב רטבים שונים. כללי משך הקורס: 4 מפגשים מספר הדגמות: 2 מספר שיעורים מעשיים :2 סה"כ שעות לימוד: 24 השיטה הדגמה – "הלב הפועם" חוויית הלימוד של כל תלמיד/ה מתחילה בהדגמה פרונטלית, בה המורה מדגים את המנות הקשורות לאותו שיעור מ"א ועד ת". ההדגמה כוללת הסבר עיוני הרלוונטי להבנת חומרי הגלם, התהליכים והביצוע. כל מנה שמודגמת נבחרה על ידי צוות בית הספר עם הרבה מחשבה. כל אחת מהן נועדה לתת מענה לצורך כלשהו, ומשמשת ככלי ללימוד נושא מסוים. בסוף ההדגמה התלמידים נחשפים למוצר מוגמר שאותו הם רואים, טועמים ומפנימים. מכאן מוטל עליהם לקחת את הרעיונות קדימה. מעשי בשלב זה התלמיד/ה עובד/ת בעבודה אישית ומבצע/ת את המטלות שהוגדרו מראש ובהתאם להדגמה שקדמה לשיעור. הציפייה מכל תלמיד/ה היא לראות שהבינ/ה את תפיסת העולם והחומר הנלמד ולא רק להעתיק את המורה. בכיתה המעשית לכל תלמיד ישנה עמדת עבודה אישית, כלים אישיים וחומרי גלם מותאמים. בזמן העבודה התלמיד מבצע עבודה עצמית ואישית ואינו תלוי באף אחד מהתלמידים האחרים בכיתה. השף המלווה חונך את התלמידים ומעניק לכל אחד את הידע הנדרש לביצוע המשימה. נושאי הקורס כל נושא מחולק לשני מפגשים: הדגמה שמלווה בשיעור מעשי. נושא ראשון: פסטה טריה, לזניה ורטבים ראשוניים בשיעור זה נעבוד בתפיסה של קמח+נוזל=פסטה. נלמד את עקרונות הפסטה הטריה, וממנה נמשיך למגוון בצקים במרקמים, חיתוכים וצבעים שונים. לצורך המחשת העבודה עם הבצקים, נרכיב מנות שונות ומגוונות. נמשיך עם הבצק, ונלמד את תורת הלזניה, קולי עגבניות ורוטב בשמל. נלמד רטבים בסיסיים שילוו את הפסטות הטריות שהכנו – קולי עגבניות, חמאה אגוזית ורוטב שמנת בסיסי. נושא שני: מבוא לריזוטו, ניוקי ואנטי פסטי בשיעור זה נלמד את תורת הניוקי וכיצד להתקדם למנות שונות המבוססות על אותו רעיון. נתמקד בהבנת חומר הגלם בבישול, במעיכה ובשלב העיבוד. נכין מספר מנות כדי להמחיש ולהנגיש את המנה. נלמד ריזוטו מתוך תפיסה של מנה המהווה בסיס לשדרוג מנות רבות – נתחיל בהכנת ריזוטו נטרלי, ואחר כך נלמד כיצד ״פותחים״ אותו למגוון גרסאות. נלמד להכין אנטי פסטי כפי שמכינים באיטליה – לא רק ירקות צלויים...


מפגשים קרובים


פרטי איש הקשר

  • בית ספר לבישול אטיליו

    אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel

    03-6887337

    office@attilio.co.il


bottom of page