top of page

קלאסיקה צרפתית

ראשון | 5 מפגשים

מתחיל בתאריך: 15 בדצמ׳
2,850 שקלים חדשים
בית ספר לבישול אטיליו

מקומות פנויים


תיאור השירות

לא במקרה הפכה הקלאסיקה הצרפתית לשם דבר, שהציב סטנדרטים חדשים בעולם הבישול. בסדרה מרתקת זו, בחרנו עבורכם מספר מנות, שהפכו להצלחות מסחררות בעולם הקולינרי, וכנראה ישארו אתנו לעוד שנים רבות. כל מנה שנבחרה, מעבר לעובדה שהיא יהלום בפני עצמה, באה גם לתת מבט מעמיק אל גדולתו של המטבח הצרפתי, ובנוסף לכך לתת לתלמיד כלים נפלאים להתפתחות בעבודתו במטבח. כללי : משך הקורס: 5 מפגשים מספר הדגמות:3 מספר שיעורים מעשיים: 2 סה"כ שעות לימוד: 30 נושאי הקורס קונסומה על בסיס עצמות עוף – בפעם הראשונה שראיתי את תהליך ההצללה (קלריפיקציה) הבנתי את גדולתו של המטבח הצרפתי. את הקונסומה נלווה בכופתאות נימוחות של עוף ופטריות. חזה ברווז בשיטה קלאסית וסו וויד ברוטב הדרים על בסיס גאסטריקט - טכניקה נהדרת להכנת רטבים על בסיס חמוץ מתוק. את המנה נלווה בתפוח אדמה רושטי ותפוחים מקורמלים. חזה עוף קורדון בלו – מנה אהובת הקהל, דרך הכנת מנה זו נלמד למלא את החזה בשתי צורות ובנוסף נכיר את תהליך הטיגון העמוק. את החזה נגיש עם רוטב דיז'ונייז (הולנדייז+חרדל). ביף בורגיניון - קדרת בשר על בסיס יין. דרך מנה זו נלמד את משמעות היין בבישול, איך לעבוד עם יין, כיצד מתנהג בשר בבישול בקדירה ולמה כדאי להכין אותו לפחות יומיים מראש. את המנה נגיש עם כל התוספות הקלאסיות: בצל מזוגג, גזר מזוגג, פטריות מוקפצות ותפוחי אדמה בפטרוזיליה. ביף וולינגטון - אחת המנות המדוברות ביותר. באמצעות שפע הסברים איך להכינה אנחנו נלמד להבין כל פרט ופרט בתהליך וכיצד להגיע לתוצאה טובה. על הדרך נלמד איך להכין קרפים, דוקסל עגבניות ורוטב יין אדום צרפתי קלאסי. קרם ברולה – הקונצנזוס כבר מזמן החליט שזהו כנראה הקינוח האולטמטיבי. נלמד להכין קינוח נפלא זה, כולל וריאציות הגשה שונות. פחזניות במילוי קרם פטיסייר – אחת מהמנות האהובות בנראות ובמרקם. דרך מנה זו נלמד להכין את הבצק הרבוך שממנו אפשר להכין הרבה קינוחים וקרם פטיסייר שהינו בסיס נפלא לקרמים שונים במטבח. פרפה – טכניקה נפלאה להכנת קינוחים קפואים. ניקח אותה הפעם מעט לטעם וכיוון ישראלי ונכין פרפה טחינה.


מפגשים קרובים


פרטי איש הקשר

  • בית ספר לבישול אטיליו

    אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel


bottom of page