top of page
כבר לא ניתן להזמין קורס זה.

מסע באיטליה עם שף דוד שושן

שני | 7 מפגשים

  • התחיל ב- 24 ביוני
  • 3,650 Israeli new shekels
  • בית ספר לבישול אטיליו

תיאור השירות

בקורס נלמד את איטליה לעומק דרך מבנה התפריט המסורתי. נעבור ממחלקת האנטיפסטי אל הפרימי, ומשם אל המנות העיקריות. נקנח עם מתוקים איטלקיים ונספיק לגעת גם באפייה. בכל המחלקות השונות נתמקד בהבדלים הקולינאריים שבין האיזורים השונים באיטליה, נשים דגש על חומרי גלם, עונתיות, היסטוריה וגיאוגרפיה. בשיעור אנטיפסטי נלמד שהמחלקה הזו בתפריט היא הכל חוץ מירקות צלויים. נכיר מנות פתיחה קטנות מרחבי המגף ונטעם ערים כמו מילאנו, נאפולי, בולוניה, ג'נובה ופאלרמו. נכיר גבינות ייחודיות, ירקות ובכלל איך פותחים סעודה איטלקית. לצד אלו נאפה גריסיני ופוקאצ'ה. בשיעור הפרימי ניגע במחלקה הכי מפורסמת במטבח האיטלקי. נבין כיצד הגיעה הפסטה לאיטליה ומה ההבדל בין פסטה יבשה לטרייה ובין זו על בסיס סמולה לקמח לבן. נלמד להכין סוגי בצק שונים, לרדד, לחתוך ולקפל את הפסטה לשלל צורות. נלמד את רזי הניוקי, הריזוטו ונאפה גם לזניה בתנור. שיעור במנות העיקריות יעסוק במנות בשר ודגים לצד כמה תוספות. נלמד על תבשילים וגם כמה מנות זריזות שניתן להכין בקלות. נגלה את הבישול האיטלקי נטול הפחמימות ועולם שלם של טעמים שפחות מוכרים לנו. השיעור האחרון יהיה שיעור של קינוחים ומעט אפייה- נכין זביונה שיהיה גם בסיס לטירמיסו, נכין פנה קוטה ועוגיות ייחודיות לאיטליה, נכין פודינג קקאו מטורינו, גרניטה מסיציליה ועוד. שף דוד שושן : אוכל ובישול הם חלק ממני מאז שאני מכיר את עצמי. המטבח בבית בו גדלתי היה הלב הפועם וסביבו התחדשו טעמים וביעבעו סירים לאורך כל השנה. לפני כעשר שנים מצאתי יוצא להרפתקה חדשה של מעבר לחיים באיטליה. אמנם בישלתי באופן מקצועי עוד קודם אבל שום דבר ממה שחשבתי שידעתי על המטבח האיטלקי לא הכין אותי למפגש עם המטבח האיטלקי באיטליה. השיעור הראשון היה שאין דבר כזה "מטבח איטלקי" אלא מטבחים אזוריים, שונים ומגוונים. העבודה במטבחים באיטליה, הביקורים במסעדות, בשווקים ואצל יצרנים שונים הרחיבו אצלי את ההבנה כמה עשיר המטבח האיטלקי וכמה עשירה המסורת שלו. מעבר בין מחוז למחוז ובין אזור לאזור מחליפים תפריטים שונים וחומרי גלם. שנים של עבודה באיטליה, למידת השפה וצלילה לעומק התרבות גרמו לי לרצות להעביר את זה הלאה. לבשל את הטעמים השונים ולתת כבוד למטבח האיטלקי כפי שיצא לי להכיר אותו.


מפגשים קרובים


פרטי איש הקשר

  • בית ספר לבישול אטיליו

    אטיליו - בית ספר לבישול, Yoni Netanyahu Street, Or Yehuda, Israel

    03-6887337

    office@attilio.co.il


bottom of page